Konag laadkraan aanhangwagen

De laadkraan aanhangwagen is een plateauwagen van Konag Aanhangwagens, welke voorzien kan worden van een aanhangwagenkraan. Deze plateauwagen is voorzien van een maatwerkchassis waardoor er een veilige basis voor de montage van de laadkraan ontstaat. De laadkraan is volledig elektrisch / hydraulisch te bedienen. De aanhangwagen van Konag Aanhangwagens kan naar uw wensen worden gebouwd.

Gebruik van een laadkraan aanhangwagen

Een laadkraan aanhangwagen vele toepassingen gebruikt. U kunt hierbij onder andere denken aan de volgende verschillende toepassingen:

 • Betonvlindermachines kunnen eenvoudig van de aanhangwagen getild worden.
 • Constructiebedrijven in allerlei soorten gebruiken de laadkraan voor het takelen van diverse materialen, zoals buizen en platen
 • Wegwerkers voor het plaatsen van bijvoorbeeld lantaarnpalen of betonplaten
 • Grafmonumenten kunnen vlakbij het graf gelost worden.
 • Plaatsing zonnepanelen
 • Deurzetter of kozijnenzetters voor het plaatsen van sectionaal deuren, garagepoorten of kozijnen

Uiteraard zijn er nog vele andere toepassingen waarvoor u de laadkraanaanhangwagen zou kunnen inzetten. De belangrijkste vraag voor een laadkraanaanhangwagen is: op welke afstand wilt u welk gewicht kunnen tillen?

1 tons laadkraan

De één tons laadkraan is een compacte kraan die in diverse uitvoeringen op te bouwen is. Deze laadkraan wordt veelal toegepast voor de Konag laadkraanaanhangwagen. Deze kraan is compact, robuust, ergonomisch en betrouwbaar door zijn uitstekende prestaties. De laadkraan kan heffen tot maximaal 990 kg en voldoet daarmee aan de EN 12999 normering, zonder dat er extra beveiligingssystemen noodzakelijk zijn.

1 tons laadkraan

De 1 tons laadkraan kan een gewicht van 200 kg tillen op 4,50 meter, zie ook de bijgevoegde afbeelding.

In ons assortiment 1 tons laadkranen heeft u de keuze uit een laadkraan met 2 hydraulische giekdelen en optioneel 1 of 2 handmatige giekdelen of de laadkraan met 3 hydraulische giekdelen met optioneel 1 handmatig giekdeel.

2.7 tons laadkraan

De 2.7 tons laadkraan is een compacte goed doordachte hi-tech kraan. Modern en zeer gebruiksvriendelijk. Dankzij de modulaire bouw, is de kraan compleet naar wens te bouwen en toepasbaar in vele werkgebieden.

2.7 tons laadkraan

De 2.7 tons laadkraan kan een gewicht van 350 kg heffen op 6,00 meter, zie ook de bijgevoegde afbeelding.

Bent u op zoek naar een laadkraan met meer hefvermogen? Dan is de 2.7 tons kraan wat voor u. De 2.7 tons laadkraan met lange giekdelen kan op 6 meter circa 350 kg tillen. Omdat de stabiliteit bij een aanhangwagen met de laadkraan van groot belang zijn, zijn er 2 uitvoeringen beschikbaar:

 • Uitvoering 1: De 2.7 tons laadkraan met weegcel, deze laadkraan heeft een begrenzing van 990 kg en is voorzien van een weegcel, de kraan zal daardoor een lading van meer dan 990 kg niet hijsen.
 • Uitvoering 2: De 2.7 tons met lastmomentbeveiliging en stabiliteitscontrole Deze laadkraan heeft een lastmoment beveiliging uitgebreid met een stabiliteitscontrole. De stabiliteitscontrole checkt of de steunpoten volledig uitgeschoven en correct staan, alleen dan kan de laadkraan over 100 procent van de hefcapaciteit beschikken, hiermee voldoet de kraan aan de EN12999 normering.

Elektrohydraulisch of hydraulisch

Beide uitvoeringen zijn in een elektrohydraulische (12V/24V) of hydraulische (PTO) variant beschikbaar. De elektrisch hydraulische laadkraan is voorzien van een ECI. ECI staat voor Elektronische Capaciteits Indicator. Dit systeem geeft aan op hoeveel procent de kraan wordt belast ten opzichte van de totale capaciteit. Bij de hydraulische variant wordt de kraan aangesloten op een benzinemotor waardoor de inschakelduur van de kraan verlengd wordt.

In ons assortiment 2.7 tons laadkranen heeft u de keuze uit een laadkraan met 2 hydraulische giekdelen en optioneel 1 of 2 handmatige giekdelen. U kunt ook kiezen voor de laadkraan met 3 hydraulische giekdelen met optioneel 1 handmatig giekdeel.

Opties laadkraan

De laadkraan kan worden uitgebreid met diverse opties en accessoires. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een montageframe. Dit frame bevat een handbediende of hydraulische steunpoot, deze poot zorgt voor een stabiel hefoppervlak tijdens het gebruik van de kraan. Kiest u voor een hydraulische steunpoot, dan heeft u ook de extra functies van het ventielenblok nodig. U kunt ook kiezen voor de draaiende steunpoot, welke kantelbaar is na het in- of uitschuiven.

Opties waar u verder aan kunt denken zijn:

 • Eenvoudige bekabelde afstandsbediening
 • Draadloze afstandsbediening (kraan is proportioneel bedienbaar)
 • Draadloze afstandsbediening met buikriem (kraan is proportioneel bedienbaar)
 • Kraan in RAL kleur
 • Tweede steunpoot, in handbediende of hydraulische uitvoering eventueel draaibaar

EN12999

Volgens de Europese EN12999 normering moeten laadkranen die meer dan 1000 kg kunnen tillen onder alle omstandigheden stabiel kunnen tillen. Om aan deze regelgeving te kunnen voldoen zullen de laadkranen met een hefvermogen van meer dan 990 kg worden voorzien van een lastmomentbeveiliging met stabiliteitscontrole. De 2.7 tons kranen worden daarom voorzien van weegcel, waardoor het te heffen gewicht op 990 kg wordt begrensd.

Dit houdt in dat als men meer dan 990 kg probeert te heffen de beweging wordt geblokkeerd, het giekdeel kan dan alleen nog zakken. Een andere mogelijkheid is dat de laadkraan wordt voorzien van een stabiliteitscontrole waarbij gecheckt wordt of de steunpoten volledig uitgeschoven en correct staan. Alleen dan kan de laadkraan over 100 procent van de hefcapaciteit beschikken.

Meer weten over laadkraan aanhangwagens?

Konag Aanhangwagens heeft meerdere laadkraan aanhangwagens in haar assortiment. Wilt u meer weten over het gebruik van laadkraan aanhangwagens? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

U kunt Konag Aanhangwagens door te bellen naar 0527 652 190 of een Whatsappbericht te sturen. U kunt ook uw vraag en contactgegevens achterlaten in het contactformulier. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op om u van meer informatie over een plateauwagen te voorzien.